Myymälä avoinna ti-pe klo 12-19 | Ilmainen toimitus yli 199€ tilauksille

Zildjian

Zildjian symbaalit

Zildjian on armenian kieltä ja tarkoittaa "symbaalintekijää". Tuo nimi annettiin 1600-luvulla konstantinopolissa asuvalle alkemisti Avedikselle. Yrittäessään valmistaa kultaa hän tuli sekoittaneeksi lejeerinkiinsä kuparia, tinaa ja hopeaa. Kultaa siitä ei syntynyt, mutta Avedis havaitsi lejeeringin upeat sointiominaisuudet. Niinpä hän päätti alkaa valmistaa symbaaleita.

Avediksen uusi liiketoiminta lähti kukoistamaan. Hänen symbaalinsa levisivät ympäri Konstantinopolia ja ainutlaatuisen kupari-tina-hopeaseoksen reseptin hän siirsi perimätietona lapsilleen, jotka jatkoivat perheyrityksen toimintaa.

300 vuotta myöhemmin suvussa oli jälleen mies nimeltä Avedis. Tämä Avedis muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1908. Kun tuli hänen vuoronsa johtaa perheyritystä, hän päätti siirtää symbaalinvalmistuksen uuteen kotimaahansa, tarkemmin sanottuna Bostoniin. Avedis loi paljon kontakteja paikallisten rumpaleiden kanssa.

Yhteistyössä näiden rumpaleiden kanssa Zildjian tuli kehittäneeksi joukon eri tyyppisiä symbaaleita, jotka tänä päivänä ovat itsestään selviä. Ride- crash-, hihat- ja splash-symbaalit ovat kaikki alkujaan Avediksen nimeämiä.

Zildjian on koko ajan kehittänyt uusia symbaalityyppejä, valmistusmenetelmiä ja materiaaleja. Tässä työssä merkittävän panoksen antavat ammattirumpalit ja lyömäsoittajat. Zildjianin asema maailman johtavana symbaalimerkkinä perustuu ja jatkuu vanhan Avediksen metalliseokseen ja käsityötaitoon joka periytyy neljän vuosisadan takaa.

Meiltä löydät paljon uusia Zildjianin symbaaleita suoraan varastosta. Meillä liikkuu välillä myös käytettyjä Zildjian-symbaaleita.

Näytetään tuotteet 1-39 / 39

Lahjakortti